Cybertruck alanlar 50 bin dolar tazminat ödeyebilir!

Şirket, geçen ay 30 Kasım’da yola çıkacağını söylediği ilk Cybertruck teslimatları öncesinde Motorlu Taşıt Sipariş Sözleşmesini güncelledi.

Bu hafta sonu sosyal medyada dolaşan şartlara göre Tesla, alıcıların yeniden satış hükmünü ihlal etmesi durumunda “Aracın mülkiyetinin devredilmesini önlemek için ihtiyati tedbir talebinde bulunabileceğini” veya “sizden 50.000 ABD Doları tutarında veya satış veya devir karşılığında alınan değerden hangisi daha büyükse” o tutarda manevi tazminat talebinde bulunabileceğini” belirtiyor. Şartlar ayrıca, rahatsız edici satıcıların gelecekte Tesla’dan araç satın almasının yasaklanabileceği konusunda da uyarıyor.

Cybertruck alanlar 50 bin dolar tazminat ödeyebilir!

Tesla, Cybertruck’larını ilk yıl içinde satmak isteyen bazı kişilere istisnalar tanıyabileceğini ancak yazılı izin almaları gerektiğini söyledi. Şirket kabul ederse, ya arabayı indirimli bir fiyatla geri satın alacak (mil başına 0,25 dolar artı aşınma ve yıpranma ve gerekli onarım masrafları düşülecek) ya da sahibinin kamyonu üçüncü bir tarafa satmasına izin verecek. alıcı. Tesla’nın Cybertruck’u ilk etapta yalnızca az sayıda seçilmiş müşteriye sunulacak ve 2024 yılına kadar seri üretime geçmeyecek; dolayısıyla doğal olarak şirket, aracın nadirliğinden para kazanmak isteyen satıcıların önüne geçmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir